Monster Employment Index

Idag var jag inne och spanade på Monster Employment Index ( http://www.cisionwire.se/monster-se/r/nolltillvaxt-for-platsannonser,c9198548). Det är ett Monsters index och det redogör för hur många platsannonser som publicerats inom olika branscher. Totalt sett så finns det ungefär lika många platsannonser ute som förra året, men IT har vuxit med smått fantastiska 20 % och teknik med 17 %. Enligt min mening är detta ytterligare ett bevis på den arbetskraftsbrist som råder inom den svenska IT-sektorn.

Det rimmar även väl med den vardag som vi upplevt det senaste kvartalet. Trots att jag tycker att vi är bättre än någonsin på att söka upp och locka till oss kandidater och att vi träffar ungefär lika många varje månad som tidigare så blir en klart mindre andel rekryterade till våra kunder. Lika många får jobb totalt sett vilket borde tyda på att efterfrågan inte gått ner. Varje kandidat får helt enkelt ännu fler erbjudanden än tidigare. Kandidaterna vittnar även om att de är mer nedringda och nedmejlade än någonsin av rekryteringsbolag som vårt.

Vad kommer att hända? Something’s got to give.

One thought on “Monster Employment Index

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *