Regerignen tar upp frågan om IT i skolan

För två veckor sedan fick jag ta del av ett pressmeddelande med goda nyheter som jag har väntat länge på. Utbildningsminister Gustav Fridolin, gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic och it-minister Mehmet Kaplan har gemensamt gett Skolverket i uppdrag att ta fram en ny it- och digitaliseringsstrategi. De skriver i sitt pressmeddelande att målet med insatsen är att alla elever ska få ta del av it i skolan, öka den digitala kompetensen för både elever och lärare, samt att kunna ta del av alla möjligheter det innebär för att modernisera undervisningen.
Det är även positivt att höra att den politiska världen har uppmärksammat frågan om att införa programmering som en del av kursplanen för grundskolan. Det är rätt steg för Sverige och skulle medföra fördelar även i övriga samhället när det kommer till kreativt och logiskt tänkande.

http://www.regeringen.se/pressmeddelanden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *